Tyhjän myyminen Torissa, Huuto.netissä ja muualla

💩 Lyhyesti: Tyypillisin nettihuijaus, johon Suomessa nettishoppailija lankeaa, lienee rahan lähettäminen huijarimyyjälle. Tori.fi-sivusto on mahdollisesti, ja vain tämän nettisivun suosion takia, huijarimyyjien suosima paikka. Aikaisempina vuosina suosituin ”mesta” tämäntyyppisellä huijauksella eläville elämänkalluille oli Huuto.net. Huijaus on hyvin yksinkertainen. Siksi se on hyvin yleinen.

Myyjä kopioi netistä valokuvia esimerkiksi tietokoneen komponentista, kuten näytönohjaimesta tai prosessorista, tai vaikkapa älypuhelimesta, auton osasta, jne. Sitten hän julkaisee myynti-ilmoituksen. Ilmoituksessa tietenkin sanotaan, että tavaran toimitus on vasta sitten kun rahat näkyvät myyjän tilillä. Tavaraa ei tietenkään näy eikä kuulu.

Jonkin verran edistyneempi huijaus on sellainen, jossa ostaja sanoo lähettäneensä rahat myyjän ilmoittamalle tilille. Hän voi jopa lähettää (väärennetyn) valokuvan tai kuvakaappauksen tekemästään tilisuorituksesta. Sillä välin hän maanittelee myyjää laittamaan tuotteen postiin ”säästääkseen aikaa”.

Käänteinen torihuijaus

Tämä on erikoinen ilmiö. Se aiheuttaa myyjälle ylimääräistä vaivaa ja haaskaa aikaa. Ostaja lähettää viestin myyjälle, jossa sanoo tulevansa hakemaan tavaran, tai yrittää sopia tapaamista jossain huoltoasemalla, maamerkin luona yms. Hän voi myös pyytää myyjältä tilinumeroa, ja esiintyä olevansa ostamassa tuotetta. ”Sitten kun pitäisi kauppaa tehdä niin iskee äkillinen vatsatauti”, kuten Suomi24:n kommenttipalstalla eräs huijattu ilmoitti.

Takaisin etusivulle

2 kommentti(a)

Sannaolli Suomi24:ssä kirjoitti 16. October 2020

Joo on kokemusta kyllä ihan tarpeeks näistä 100% varmoista hakijoista jotka varaavat tuotteen yli viikoksi ja puhelimessa tai s-postissa vakuutetaan että 100% varmuudella tulen tavaran ostamaan ja sitten kun pitäisi tulla lähetetään viesti ettei nyt voikkaan ostaa ja siinä on viikon aikana mennyt monta ostajaa sivu suun jotka olisivat oikeasti hakeneet tavaran. Nyt en enään varaa kenellekkään mikä on tietysti ikävää niille jotka olisivat rehellisiä mutta mistä minä voin tietää kuka on rehellinen ja kuka ei joten tasapuoliuuden vuoksi en varaa kenellekään.

en-oo-sossutäti kirjoitti 16. October 2020

Joo kaikenlaisia helmastanykijöitä kyllä löytyy ja ”postimaksulla kaikki” ostajia. Olen torissa vatvonnut tavaraa esille ja pois kun ei tullutkaan kauppoja. Otin yhden tavaran pois kokonaan markkinoilta jotta saisin mielenrauhan. Kyllä se mun kämppään sopii ei se niin paljon tilaa vie.
Onhan noita pihakirppiksiäkin. Jos sieltä sitten sais kunnon ostajan.

Oma mielipide tästä asiasta