Nettirakkaus-, eli romanssihuijaus, johtaa kiristämiseen

💩 Lyhyesti: pusi-pusi. Tämä nettihuijaus perustuu lemmenkipeyteen. Karvainen setämies jossakin Thaikkulassa kiskoo myrkynvihreät Borat-alkkarit ylleen, avaa läppärin ja ryhtyy googlettamaan. Hän etsii ensiksi Instagramista muutaman valokuvan hauskannäköisestä tyttelistä. Hän tallentaa valokuvat tietokoneelleen. Sitten hän luo deittiprofiilin Suomi24:ään, Deitti.netiin, Tinderiin ja muualle. Niissä kaikissa setämies esiintyy hemaisevana naisena, joka haluaa tutustua uhriin paremmin. Sitä varten hänen on ehdottomasti saatava uhrin sähköpostiosoite. (Hänellä on aikaa vain pari tuntia ennen kuin deittipalvelun moderaattori poistaa valeprofiilin.)

Joskus tämä nettihuijaus toimii toisin päin: charmikas mies haluaa tutustua suomalaiseen naiseen. Siinäkin tapauksessa naiselta — uhrilta! — on saatava yhteystiedot, jotta huijausta voidaan kehittää eteenpäin.

Nettirakkaushuijaus on tietenkin sitä harjoittaville henkilöille niin tuottoisa bisnes, että ala kehittyy nopeasti. Esimerkiksi Tinder ja muut lihatiskit eivät ole ainoita paikkoja, joissa deittihuijari voi ottaa yhteyttä. Deittihuijari voi lähettää viestin Facebookissa, myös suoraan sähköpostitse.

Uhria isketään niin kuin heinähangolla: yksi piikki voi olla rahan ruinaaminen, toinen voi olla noloilla kuvilla kiristäminen. Kiristyshuijaus lienee sellainen ilmiö, josta tulee julkisuuteen vain jäävuoren huippu, onhan se erittäin nolo asia.

Tältä nettihuijaukselta voi välttyä noudattamalla tätä listaa:

  1. Rahaa ei tule lähettää, ei penniäkään. Huijarilla on tietysti tuhat ja yksi selitystä sille, miksi hän ei voi maksaa lentolippua päästäkseen tapaamaan uhria. Huijarilla on sairas äiti, on ostettava lääkkeet, ja tietenkin on iso perintö odottamassa, mutta pankissa on jokin sekaannus.
  2. Kuvia ei tule lähettää. Lirkuttelu, jossa kehotetaan lähettämään lisää valokuvia ja jopa videoklippejä omasta kropasta, on tarkoitettu laskemaan kynnystä intiimien kuvien, ja videoiden, lähettämiselle. Kiusallinen materiaali on ase, jota voidaan käyttää uhria vastaan.

Takaisin etusivulle

0 kommenttia

Tälle sivulle ei ole vielä lähetetty kommentteja.

Oma mielipide tästä asiasta