Valelaskuttaminen, etenkin yritysten

💩 Lyhyesti: Laskutuspetos on kymmenien vuosien ikäinen vaiva, joka perustuu kaikessa yksinkertaisuudessaan laskulta näyttävän lippulappusen lähettämiseen. Huijauslaskua ei tietenkään tule maksaa, mutta sen sijaan asiasta on ilmoitettava poliisille. Kyseessä on nimittäin petosyritys. Se on petoksen yrittäminen, ja tyypillisesti sitä petosta yrittää yritys.

Hakemistohuijaus

Eräiden yrityshakemistojen tekijät ovat aikaisempina vuosina lähettäneet laskuilta muistuttavia mainoskirjeitä. Hakemistohuijausten tekijät ovat tienanneet isoja rahoja etenkin uusilta, kokemattomilta yrittäjiltä, jotka ovat luulleet sellaisen hakemiston tuovan asiakkaita. Toisaalta hakemistohuijari on tienannut ulkomaanmatkat ja kesämökit myös isommilta yrityksiltä, sellaisilta, joissa ”laskut” maksaa joku henkilö, joka ei tiedä onko lappu aiheellinen vai aiheeton.

Huijauslasku

Valelaskuttaminen voi perustua kiireen tuntuun: päätös maksamisesta on tehtävä nyt ja heti tai muuten tulee sanktioita. Voidaan esimerkiksi uhata, että tulee hirveitä seuraamuksia ellei ”laskua” makseta.

  • Yrityksen nettisivut häviävät Googlesta, sillä bittien hinta on noussut.
  • Tietoturvaohjelman lisenssi on erääntynyt ja sen vuoksi sähköposti voi lakata toimimasta.
  • Väitetään, että tietokoneeseen on asennettu vakoiluohjelma, joka on ottanut valokuvia toimitusjohtajasta kikkeli kourassa. (Kiristyshuijaus.)

Takaisin etusivulle

0 kommenttia

Tälle sivulle ei ole vielä lähetetty kommentteja.

Oma mielipide tästä asiasta